Winkelwagen
Checkout Secure
Livraison gratuite

Service Clients:

(085) 050 8090

Du ven. 9:00 - 17:00

5 beginnerstips voor het gebruik van een E-step

By Indy Teunissen 17 mars, 2023

Je koopt je eerste elektrische step maar je hebt er nog geen ervaring. De vraag is dan hoe je een elektrische step het beste kan gebruiken. In deze blog lees je 5 beginnerstips voor het rijden van een e-step.

 

1. Zorg voor geschikte bescherming

Het is slim om beschermende accessoires te dragen die geschikt zijn voor jouw rijstijl en reis. Denk aan een helm, een broek met lange pijpen, een shirt met lange mouwen en dichte schoenen. Je kan het ook nog uitbreiden met bijvoorbeeld knie- of elleboogbescherming, maar deze zul je in de meeste gevallen niet nodig hebben.

 

2. Lees de handleiding

Het is erg belangrijk dat je leert hoe je je step moet gebruiken voordat je gaat rijden. Lees hiervoor de handleiding van de step. Zo lees je waar de onderdelen zoals het gashendel, vouwmechanisme en aan/uit knop zich bevinden en wat de functies van het display zijn. Het is goed om de step eerst te testen op een veilige omgeving zonder obstakels. Zo kun je begrijpen hoe bijvoorbeeld het gashendel aanvoelt.

 

3. Voer een basis controle uit

Het is handig om voor elke reis te checken of je step in goede staat is. Controleer:

  1. Of de banden goed opgepompt zijn tot de juiste spanning.

  2. Of het vouwmechanisme op zijn plaats is en vergrendeld.

  3. Of de remmen goed zijn afgesteld.

  4. Of de step geen ongewone geluiden maakt.

  5. Of de batterij voldoende opgeladen is.

Zorg ook dat je voor een lange rit een tas met extra spullen bij hebt zoals anti-lekvloeistof en een pomp.

 

4. Zorg voor een goede houding

Op de aan/uit knop drukken, een voet op het dek zetten, aftrappen en gas geven is alles wat nodig is om je step te starten. Als het je eerste keer op een e-step is moet je een goede houding aannemen. Dat doe je door met je ene voet (meestal de niet-dominante) voor de andere te zetten. Sommige mensen rijden graag met hun voeten naast elkaar maar dan ben je minder stabiel en niet in staat je gewicht op de juiste manier te verplaatsen om goed te kunnen balanceren.

 

5. Gebruik je gewicht bij het remmen

Verschuif je gewicht naar achteren en naar beneden als je hard remt. Als je hard remt, buig je je knieën en verschuif je je gewicht naar achteren over je achterste been – alsof je op het punt staat te gaan zitten. Bij twee remmen komt het grootste deel van de remkracht van de voor rem. Gebruik daarom beide remmen. Bij een noodstop moet je zo veel mogelijk rechtop gaan staan voordat je op de rem knijpt.

 

Alles op een rijtje

In het begin is het even wennen als je op een e-step rijdt. Veilige bescherming, genoeg informatie en een goede houding maken je rit makkelijker. Dankzij deze tips ben je klaar om te gaan!

 

Wil jij een van onze E-steps uitproberen? Check dan ons hele assortiment.


Article précédent

Bulletin

J'accepte de recevoir des mises à jour de Super E-steps par e-mail

Ajouté au panier !
Livraison gratuite   Période de réflexion de 14 jours   Paiement en plusieurs fois possible Livraison gratuite lorsque vous commandez plus de XX Vous êtes qualifié pour la livraison gratuite Pour les nouveaux clients, 5% de remise avec le code : GIFT Livraison gratuite pour plus de $x à Livraison gratuite You Have Achieved Free Shipping Livraison gratuite à partir de 100 commandes Livraison gratuite maintenant !
fr